taco med girlsa

HEI OG VELKOMMEN TIL MATBLOGGEN :-) Jaaa, jeg blogger mye om mat - men har forsåvidt skrevet i menyen at jeg blogger om hverdagen min, dvs. maaat. Har endelig fått besøket mitt på plass i kveld, så nå har vi spist både taco, cupcakes, godteri og potetgull, og nå er det nøtter og vann som inntas. Med andre ord, mat hele kvelden.

I morgen kommer siste venninne også, som desverre måtte drøye en dag pga sin stjernestatus som fotballspiller. Gleder oss sikkelig til alle skal samles, mimre og feste. Kommer til å bli en dødsbra helg regner jeg med, det skal vi nok få sørget for.


Fikk også en telefon om at noen gutter var på vei, så hadde ikke annet valg enn å slippe de inn. Hihi, neida, alltid like kos med gutta på besøk. Tenker du over hva og hvor mye du spiser i løpet av dagen, eller spiser du det du vil, når du vil?

cupcakes

Hola ♥ Cupcakes er enklere sakt en gjort. For å diske opp med noe godt til jentene kom, tenkte jeg å stelle i stand med noen søte og rosa cupcakes fra møllerens, men tiden fløy og stresset ballet seg på. I begynnelsen gikk det helt fint, "bland posens innhold med 50g margarin og tilsett 1dl vann...." men etter litt ble det verre - noe sprakk og omtrent alt falt på bakken.

Alt var bra, og tanken på å lage "ferdig-muffins" var easy shitt.

.....helt til glasur-posen sprakk.

.....der alt poppet ut på benken og over muffinsene, hahah åh.

Så etter nøye påføring av glassur og hjerter, ble det til at jeg kastet glassuren på med en skje...

Klarte også å slenge fra meg en opp-ned på gulvet i dèt jeg skulle gå ned.


Sluttresultatet ble jo ikke så aller verst, sukkersøtt og rosa. Var litt skeptisk til de røde muffinsene, har enda ikke smakt de, men de både ser og lukter ...spesielt, hahahha mente godt. Smakt møllernes cupcakes før?

a dream came true

Det skal sies at kake til frokost, skal få deg ned i vekt. Hva svarte søren, det er jo helt awesome. Ikke at jeg eegentlig er så gira på å spise kake og søtsaker til frokost hver dag, men tanken er virkelig ikke så værst. Kunne du spist kake til frokost, som diett?

Link til undersøkelsen om kake-dietten, finner dere her.

nom nom nom

eller kvalm kvalm kvalm. Dødsgodt er det i alle fall, is er absolutt en av mine svake sider. Kan spise alt fra èn pinne-is, til en boks med is for meg selv. Småsjukt, men faen meg verdt hver eneste svelg.

Da jeg var ung, sa min mor til meg. Okei, kanskje litt for overdrevent, men faktisk da jeg var rundt 11-12-13 år, spise jeg helt sykt mye is - typ 1 til 2 bokser dream-is i uka, av og til. Kunne spise en heel boks for meg selv, på èn dag!! Spinkle lille jenta... Det tok fort slutt da mamma kom til meg en dag, og sa: "du har godt av den isen der, har sett du har lagt på deg litt i det siste :-)". Haha, ble så skuffa at jeg sluttet is-spisinga i lang tid etterpå. Nå deriomt, er jeg på'n igjen. I litt mindre grad, heldigvis.


Her ser dere kveldens inntak - gratinerte bjørnebær med vaniljekrem, og vaniljeis med non stop. Mmm.. godt for smagen, ikke fuldt så godt for maven. På en skala fra 1-10, hvor glad er du i is?

et stykke motivasjon


Som nå er blitt et halvt stykke. Tror jeg burde ta hintet med å lese ferdig de siste sidene som gjennstår, snaaart ferdig. Kjenner jeg ble utrolig kvalm nå også, kanskje det er en plan? - spise for mye av det gode, slik at jeg unngår fristelser som ikke lengre frister. Ah, jeg er et geni. Forslag til å unngå godsaker? Noe som kan erstatte søtsuget?

tomat suppè


God kveld ♥ I dag har jeg faktisk fått noe ute av dagen - vært hos frisøren som jeg skulle gjort i lang tid, og lagd mat til kjæresten som kom på besøk. Fikk også somlet meg til å bestille ny time hos fysioterapauten. Nå tenker du sikkert "wohoo, bigtime å lage suppe. næt." MEN, nå skal dere høre - for det har seg nemmelig slik at jeg også kokte egg og stekte rundstykker til suppa! Dessuten dekte jeg på fint til bare oss to, jeg la jo trossalt litt tid i det, snill jente spør du meg. 

For å oppklare det litt, er jeg ikke den som lager middag hver dag. Måtte spørre mamma om hvordan jeg lagde supper, og kokte egg. Tjoho, jeg klarte det jeg. Lager du mye mat? Hva gjør du for å være god mot kjæreste eller venner?

hot love with brown cheese


En av mine favoritt kvelds-mater, nystekt brød med brunost og et glass iskald melk ♥ Har du noen utmerkede favoritter?

Pepperkakehus

Mamma og min minste lillesøsters verk, med min hjelp av en-sides dekorering av tak. Egentlig synes jeg ikke pepperkakehus er spesielt pene å ha i hus, men det hører vel julen til. Det har jo tross alt en egen liten sjarm også da, på en eller annen måte. Har du pyntet pekkerkakehus i år?

Bollefest og hjemmkos

Verdens beste mamma har bakt verdens beste boller, mmm... :-) Herlig å sitte ved spisebordet å spise nystekte boller med Mats og familien i det fine, nye huset.

Tidligere i dag ble jeg med Mats til frisøren, fikk endelig klippet litt på luggen - ble utrolig fint med litt kortere hår. Spiste kebab som moren til Mats kjøpte til oss da vi hadde kommet hjem, før vi dro videre til meg å vasket. Jeg startet vaskingen mens Mats sovnet på sofaen ...men han kom seg opp å støvsugde hele ned til meg, proud. Ser mye bedre ut nede i leiligheten, begynner å få en god hjemmefølelse. Resten av kvelden lå vi i sofaen å koste oss med Hotel Cæsar, noe Mats har fått meg til å like. Er faktisk ikke så ille.

Liker du boller?

Lillebrors favoritter


Karameller! Elsker når folk selger disse karamellene rundt om, de er så gode. Måtte nesten kjøpe en pakke da jeg fikk høre at søte Emma Oline var ivrig på å få solgt unna et par esker til inntekt til Spania-tur med klassen sin - heldig eller? Og vi som skal til Polen/Tyskland for andre gang, makan.

Nå tenker vel du "var det ikke hun som skulle være sunn da?" Som sagt, så er det bare helt fysisk umulig for meg å være sunn i mer enn èn uke av gangen. Tuller ikke en gang, jeg sliter virkelig med saken. En gang godtermons, alltid godtermons. Er og forblir dømt av den sykdommen. Klarer meg fint med annenhver uke i det minste. Du liker vel disse du også, regner jeg med?

Middags-date

God kveld, alle sammen. Fikk desverre ikke til ¨å legge ut noe outfit i går kveld, fant verken kamera eller nettet i huset. Gjorde derfor en litt bedre innsats i dag, tok faktisk med meg speilrefleksen ute. Mats ville vi skulle dra å spise sammen, noe som var utrolig koselig. Sjeldent vi er bare oss to når vi er utenfor husets fire vegger, så dette må vi gjøre noe med.

Okei, maten var utrolig god - kylling-kebab tallerken. Jummi. Ble helt sykt mett, så slengte over en del til Mats, haha. Hadde også med kamera ja, men ingen av oss ble seende ut på noen av bildene, så vi ble fort enige i at vi kunn legger ut bildet av maten (men matbilde sjokkerer vell ikke dere):


Men nå merker jeg at Mats begynner å bli utolmodig med bloggingen min, så får nok runde av her. Får se om det blir noe blogging i morgen, om ikke får jeg ta det igjen på mandagen. Hva slags date foretrekker du?

Cakeoholic


Ja, her ser du - for lite av det gode er rett og slett ikke meg. Litt sunt her og litt usunt der, thats how i roll. Òg til dere som aldri spiser noe slikt fordi det er fetende, usunt, for mye karbohyderater osv: DET SMAKTE HERLIG! Så godt at jeg snart skal hente meg enda et stykke, og nyte det på en helt vanlig tirsdagskveld.

Ligger forresten litt etter planen, skulle begynne med haugen med lekser like etter jeg kom hjem fra skolen. Har nok ikke kommet så langt, men det må vist gjøres, uansett hvor på bunn motivasjonen er. Er du like kul som meg å lager kake midt i uka?

Biffsnadder

Ett ord: METT. Sikker på at jeg har spist for hele neste uke, minst. Hater (egentlig ikke) når maten er så sykt god at jeg spiser fire ganger mer enn jeg engentlig klarer, men gir meg ikke før jeg omtrent ruller ned fra spisestolen.

Fikk besøk av to kompiser i dag også, så ble litt folk rundt spisebordet alikevell. Flaks vi hadde så mye mat, har enda igjen noen biter i stekepanna - men bare så vidt. Er så stuck her jeg sitter at jeg vet ikke helt hva som blir neste steg for kvelden. Blir vel noe så drastisk som å slepe seg selv og magen bort til sofaen for å se litt tv i armkroken til kjæresten før en skal legge seg, har trossalt gode tanker om at jeg faktisk skal rekke å ordne meg før vi må løpe ned til bussen. Til da, nyt synet av den herlige og oppspiste maten:


Hadde jeg vært i deres sko, ville jeg virkelig sittet å siklet av disse bildene - im i right? Får gå opp til gutta å se hva som skjer, gadd ikke sitte å se på at jeg blogga de, stakkar. Hva er den beste maten du noen gang har spist?


Ett skritt nærmere

Som jeg skrev i innlegget nedenfor, har jeg lyst til å prøve å få en litt sunnere kropp - til det trengs sunn mat. Så i steden for å pakke i meg noe kjeks, sjokolade-frokostblanding eller noe annet usunt, smurte jeg heller på to knekkebrød med friskt og enkelt pålegg. Ikke noe bigdeal, men et lite skritt nærmere. Tidligere i dag mottok mamma også en melding seende slik ut "kan du kjøp med eple, pære, banan, bær og gullerot? :-)" så nå blir det frukt-snacks og smoothie til kvelds.

Er så utrolig lite som skal til for at man føler seg i godt hold. Blir helt gira ved tanken på at sunn mat, frukt og grønnsaker kan være, òg er godt. Jeg er i alle fall blitt litt mer motivert til å få et bedre og sunnere kosthold, samtidig som jeg har min kveldslige treningsøkt hver eneste kveld, også når jeg er fult klar til å trene normalt igjen. Virkelig en oppfrisker i hverdagen, fysisk og psykisk.


Selv har jeg aldri vært en stor brusdrikker, men jeg vet og ser mange som drikker det flere ganger for dag - ikke bra. Det å drikke brus til lunsj-måltidet på skolen, i friminuttene, til midagg, kvelds og i helgene kan jeg ikke tro noen mener er bra for verken tenner eller kropp/vekt. Personlig drikker jeg faktisk vann hele tiden på skolen, og ellers hjemme drikker jeg melk til frokost, kvelds osv. Hender jeg tar et glass juice av og til, så lenge det bare er av og til er det bra for kroppen, men ikke tenner deriomt. Appeslin-juice er nemmelig full av C-vitaminer. Har du et sunt, middels aka normalt, eller usunt kosthold?

Skogsbær-sorbè


Dagen min i mat: Brødskive - is og brownies - brødskive - is og sorbè. Kreativt kosthold, eller hva? Blir slik når man har hele huset for seg selv, og dagen går i å ligge på sofaen å slappe av. Godt er det værtfall, haha. Smakt sorbè noen gang før?

Snakker vi lunsj?

Lillesøster feiret barnebursdag i går, og da sier det seg selv at det er igjen noen godbiter til storesøster i dag -jess. Har nå nettopp stappet i meg alt det gode på tallerkenet under, og gjett om det var godt da. Lille frk "godmat-ræv" på godt trøndersk, er meg det gitt. Like kvalm etterpå, hver bidige gang, men alltid værd hver eneste lille bit.


Blir fristet av å se på bildene, jeg. Kanskje jeg drar meg opp fra sofaen å henter meg liiitt mere is, jadda. You like?

Lille frøken bake-hjelp

Siden lillesøstera mi fylte år for noen uker siden, er det på tide å feire den med noen venner (og i dette tilfellet, hele klassen på 35 stk). For å komme til poenget, har jeg ikke bakt flere enn fire brownies. Eller, jeg bakte vel bare to store, men med fire pakker pose-brownies. Så her har dere hele prossessen i bilder:


Katastrofe-resultat, ah. Måtte bruke samme form på begge kakene, så i det jeg skulle løfte ut brownies1, ble den delt på midten og kantene ble hengende fast i sidene på papiret (så jeg spiste de like så greit opp, hihi). Håper ikke mamma kverker meg, brownies2 ble i alle fall bra da. Jeg som liksom har all verdens peiling på brownies-baking.. Selv den beste kan faile, er det ikke det de sier? Nå kjenner jeg Mats begynner å bli utolmodig med bloggingen min, så må nok runde av her før jeg blir kysset i hjel, haha Flink?

Müsli at lunch

Frokostblanding er et perfekt måltid om du ikke er skrubbsulten, noe som passet meg fint da jeg kom hjem for litt siden. Müsli crunchy berries er helt klart min favortitt, sunn òg smaker godt! Før var det nesquik's sjokko-kuler som ble spist hver morgen før skolen, men ikke nå lengre. Er jo en fremgang til å bli sunnere da :-) Et helt innlegg om frokost blanding...

Ikke la utseende lure med at det ser FOR sunt ut, og at det smaker dritt, for det gjør den faktisk ikke. Anbefaler den til dere som faktisk spiser slikt, fås kun kjøpt på coop tydeligvis. Hvilken frokostblanding spiser du? :-D

Gode vaner er vond å vende

(Forhåndskrevet innlegg fra i går kveld klokken 01.50)
Som normalt ligger jeg i senga på denne tiden å spiser noe jeg ikke burde ha spist, samtidig som jeg ser episode på episode med pretty little liars. Det er som trening, bare motsatt -godt da, forferdelig etterpå. Angrer alltid like mye etter å ha stappet i meg noe jeg egentlig ikke hadde sånn utrolig lyst på, men bare spiste det for at øynene ikke kunne la være å bli fristet. Jeg er så lei av at jeg er så utrolig svak for mat, for ikke å snakke om usunn mat. Har bestemt meg IGJEN, for å spise sunnere fra dag.1 når skolen begynner på. Så får vi se hvor lenge jeg klarer å holde meg...

Grunnen til at jeg vil slutte å spise usunt for ofte, er fordi det verken er bra for kroppen, vekta, formen, huden eller kostholdet i det hele tatt. Litt er bra, men mye gjør vondt verre. Du føler deg også 100 ganger bedre etter å spist sunn og god mat, ovenfor 3 tre pølser, 2 boller, 4 stykker pizza og litt smågodt liksom. Blir kvalm i ettertid med tanke på alt jeg har puttet i kroppen min av søtsaker, fastfood and so on. Utallige ganger har jeg prøvd å forbedre meg, men overgir meg max etter et par dager, eller på kvelden/natten samme dag. Men nå er det stopp, nå SKAL jeg prøve hardere. Fra og med mandag 22.august -sunn sunn sunn sunn.


Om det er flere med samme "problem", òg som har brukbare metoder for å slutte å spise så usunt, tar jeg gjerne i mot. Klart man skal ha i seg litt sukker og usunt av og til, men hvorfor ikke bare gjøre som i "gamle dager" -godis kunn på lørdager. Vet du om noe som hjelper med å holde deg borte fra godsaker, og som heller får deg til å ha et sunt og variert kosthold over lengere tid?

Den store bakedagen

Overskriften stemmer ikke helt når jeg tenker meg om, for vi bakte jo både i går og i dag. Eller kanskje det ikke kalles å bake når man steker vaffler? What so ever liksom :-) Hjalp mamma litt med å bake i går, en marengskake og tre paier. Litt god mat til søndagens bursdags-feiring må vi ha, skal feire familie-bursdag òg spille kamp samme dag. Tror virkelig jeg må vente med kake og alt godt til etter kampen, for min egen del.

Men nå skal jeg stappe i meg litt brokkoli-pai før jeg hopper i dusjen, så drar jeg til banen for å spille treningskamp mot damelaget. Gleder meg til ferien er over, for treningen sin del -alt blir så mye bedre da, systematisk og ordentlig med treninger og kamper.


Har du smakt pai før? Hva pleier du som oftes å bake?


Matprat

Føles ut som jeg ikke har gjort annet enn å spise de siste dagene, ser ikke slik ut heller. På lørdag lagde jeg, Mats og noen kompiser taco hjemme hos han, der vi spiste og så film. Søndags morgen spiste jeg og Mats salat til frokost, og senere på kvelden i går fikk jeg et par hint fra guttene om at jeg skulle lage min supergode sjokolade-muffins ...til vil skulle se film, så :-) Mat slår liksom aldri feil.


Flinke gutten min som fikset salat med hvitløksbrød til frokost, yummi! Klager ikke på det jeg :-) Etter som lillesøster er noen år for liten til å være hjemme en hel dag, må jeg nok en gang trå til. Sjokkerende nok er det lunsj-tid nå, på tide å lete etter noe brukbart vi kan spise oss mette på. Hva foretrekker du til en god og lettvindt lunsj? Hvilke planer har du for dagen?

I love icecream


Lovte kjæresten at jeg skulle være hjemme å ordne film, jordbær og is til han kommer hjem fra skyting, kosekveld med noen man er ekstra glad i er alltid kos. Så god-spisende som jeg er, klarte jeg ikke vente til i kveld, så måtte lurespise litt is, aah -nydelig. Har tenkt å få med Mats å se "The last song" i kveld, haha :-) Får du med kjæresten eller guttevenner med på jentefilmer?Best ice ever

Skulle som sagt poste et eget innlegg om isen vi spiste, så here we go. Er vel ikke verdens vanskeligste ting å gjøre, men nekter å tro alle spiser is på denne måten, hehe. Gjør som vist på bildene, òg du får en heerlig og frisk is -lover den blir mye bedre enn om du bare spiser den vanlig. Det blir for kjedelig, sant.


Anbefaler alle å prøve det, sykt godt, haha. Koster ikke mere enn 20kr for en pakke med 16 is. Smakt is på denne måten før eller, haha? Snakker som om det er selvoppfunnet, men hey, kult er det jo da :-)

Frokost på senga til verdens beste mamma

Siden jeg aldri sovnet, var det ikke noe problem å stå opp -så hvorfor ikke gjøre noe nyttig ut av denne fantastiske (forferdelige) døgningen? Bestemte meg for å glede min kjære mamma med frokost på senga, noe som passet veldig bra etter som det bare var oss to igjen i huset, siden småsøstrene var borte på overnatting og pappa på jobb.

Hadde jo ingen anelse om hva som skulle stå på menyen, men i frykt for at mamma skulle stå opp, måtte jeg finne noe som gikk fort. Søkte dermed på "Frokost på senga" på google, og trykket på det første jeg fant. Matprat.no sin frokost-omelett -perfekt, og lettvindt.


Omelett ble det, med salat der tomatskivene var formet som ett hjerte, agurkskivene var fint skåret opp, òg med ett glass firsk appelsinjuice og noen blomster ved siden av. Hihi, stolt er jeg nå. Skuffelsen kom da jeg skulle ta bilde av stoltheten, men kamerat var helt tomt for batteri. Har du noen gang lagd en slik frokost for moren din?

"Schmake goodt"


Nei, det er nok ikke melk det er snakk om i dette øyeblikk -men smoothie der imot! jummi :-) Etter en treningsøkt som gikk ut på å spille treningskamp mot fjortenårs-laget, dro jeg hjem å laget meg et glass smoothie. Smaker himmelsk til en hver tid, love it. Har du noen gode smoothie-oppskrifter du vil dele?

PS: Minner igjen på om spørsmålsrunden (link)!! :-)

Colorblock your food


Haha, hva er det ikke lillesøstre finner på? For ett par dager siden presterte de med å lage blå vaffler, og rosa pannekaker. Vil ikke si de fristet så alt for mye, men litt morsomt var det jo da. Mote over hele linja, til og med maten skal være fargerik nå til dags. Har du prøvd å farge maten din slik før? Haha.

Minner også på om spørsmålsrunden -still spørsmål folkens. Fortsatt ett par dager til spørsmålene blir besvart.

God, men utrolig dårlig idè

Gikk i hele dag å drømte om rullekake, så lagde meg en stk rullekake i 5-6 tiden i dag. Så hungrybabe (internt) som jeg er, spiste jeg såklart opp HELE kaka for meg selv, to timer før fotballtreningen begynte. Utrolig nok gikk kvalmheten over før treningen, men følte meg litt tung og daff der jeg sprang med en hel kake i magen.

Oppskrift på rullekake:

3 egg
1 dl sukker
1dl mel
1/4 bakepulver
8 spise-skjeer syltetøy

1. Visp sammen egg og sukker til det blir eggedosis som er så tykk at du kan skrive "Ole" i den. Sil deretter mel og bakepulver opp i bollen, og rør det forsiktig inn. Hell røren på et stekebrett (m/bakepapir) og sett den i ovnene på 175° -la bunnen stå i noen minutter til den begynner å bli lys brun.

2. Legg ett tørkle med sukker på benken, før du vender kakebunnen over. Smør så på så mye syltetøy du vil ha, jordbær eller bringebær. Rull kaken sammen før den blir for stiv.
Så utrolig bra at man kan lage en kake på 10 minutter! Har jo også sine ulemper, med at man bare får akutt lyst på- og lager en kake på null komma niks. Wips, så er du drittmett og du har spist alt for mye. Men godt er det, så nyt det du som kan :-) Har du spist alt for mye før du har dratt på trening?

Smoothie-is
Canon EOS 500D PhotoScape Har du lagd hjemmelaget is før?

Sunnhet

Er det noe jeg elsker, så er det usunn mat. Kan spise sjokolade, kake, is, potetgull, kjekse og alt mulig "godt" hver dag om jeg bare hadde gitt blaffen i konsekvensene. Noe jeg alt for ofte kan finne på å gjøre. Mange ganger har jeg bestmet meg for å være sunn hele den ene uken, for å få startet en plass i min lille "sunnhets-plan". Men så har endten jeg eller mamma klart å ødelegge det med å finne fram noe godt, eller lage en umotståelig dessert etter middagen, som jeg bare må spise.. Men i dag, har jeg klart meg en hel dag uten noe form for usunn mat, og jeg er så stolt av meg selv. Lurer på hvor lenge det varer - til i morgen kanskje?


I går spiste jeg fruktsalat ..med vaniljesaus til dessert. Et litt sunnere alternativ for min del i alle fall. Utrolig godt, det kan ikke benektes uansett hvor mye vaniljesaus det er på.

Forslag til noe sunt man kan spise i stede for å ta seg noe godt og usunt?her kan du skrive hva du heter, hvor gammel du er og hva bloggen din handler om. min offisielle blogg kan du finne her.

arkiv

 • Februar 2012
 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011

 • kategorier

 • Bilder
 • Blogg
 • Fotball
 • Hverdag
 • Kropp og skjønnhet
 • Mat
 • Mote, klær og sminke
 • Musikk
 • Outfits
 • Utdanning

 • lenker

 • blogg.no
 • Få din egen blogg!

 • designet er laget av:

 • caroline maria bloglovin


 • hits