Fotball gir meg selvtillit

For alt i verden savner jeg fotball akuratt nå. Føler meg usedvanlig tom innvendig, og ikke minst ubrukbar utenpå. 4 måneder uten fotball og trening har gjort noe med meg som jeg slettes ikke liker; jeg har så mye mer å gi, men får ikke vist det de plassene jeg har lyst til, og de plassene jeg vet jeg kan klare noe. Jeg føler meg ikke god nok, ikke pen nok og ikke verd nok. Det er hardt å takle at man ikke håndterer alt like bra, og samtidig vite at man ikke har nok til å prestere bedre for øyeblikket på noen måte.

Jeg mister selvtillit, litt etter litt. Kjenner det bare blir tøffere for hver dag som går, jeg vil ikke ha det slik. Gløden som var i den jenta jeg var for et halvt år siden, er ikke der i like stor grad som nå. Merker godt at dagene er tommere, selv om kjæresten og venner fyller en stor del av plassen, men det mangler fortsatt noe. Fotball, det er nå jeg virkelig kjenner at det betyr utrolig mye for meg. Hodet fylles med mange emosjonelle tanker, og kroppen fylles med noen ekstra kilo som jeg godt kunne vært foruten - ikke for at jeg er tykk eller overvektig, men for at jeg ikke føler meg komfortabel. Dere er kanskje ikke de som legger mest merke til det, men selv har jeg speilet meg rett som det er og konkludert med at jeg har både bollekinn og for mye mage, rompe, lår.

Hvordan no enn dette høres ut i deres ører, er det presist slik jeg føler det. At noe som har vært en del av hverdagen min så lenge jeg kan huske, har nå blitt revet vekk over en lang preiode, er uvant og ubehagelig. Kan ikke få sakt hvor mye det hadde gjort for meg å få spilt fotball igjen nå, og som det er sagt, er det ikke alt for lenge igjen til jeg faktisk kan gjøre det jeg liker best - å spille fotball.

De dagene jeg kjenner små smerter i kneet, eller foten generellt, er det første jeg tenker på: om jeg må vente enda lengre med å spille fotball, eller om den kanskje aldri blir bra igjen. Jeg savner å drive med hobbyen min, jeg savner å trene, jeg savner å mestre noe, og jeg savner å være meg selv.


Fotball er noe som alltid har vært der for meg, noe jeg har satt pris på. Har alltid vært interrisert og engasjert i hver kamp jeg har spilt, liker det så godt at jeg ikke klarer å være ufokusert. Savner følelsen av å score mål, drible å løpe det forteste jeg klarer med ball, for så å lykkes med baktanken om mål, passning eller innlegg.

Nå er jeg lei av å vente, og jeg er lei av å bli overengasjert når jeg ser fotball på TV - jeg vil være der, jeg vil spille selv, jeg vil føle mestringsfølelsen og det å være andpusten med et smil om munnen. Jeg vil, og skal ha selvtilliten og kroppen min tilbake! Det får bare ta den tiden det tar å trene seg opp igjen, men jeg skal være der jeg en gang var. Vil virkelig vise hva jeg er god for, bare vent.

Du vet ikke hva du har før du har mistet det, selv om det bare er for en stund.

Hjemmetrening

Heihei. Regner med mange av dere har lyst til å holde dere litt i form i vinter også, men ofte avlyser joggeturen på grunn av været og kulden? Er tider jeg virkelig kjenner meg igjen i. Utrolig kjipt om du er skikkelig motivert til å trene, men ikke har andre muligheter enn en løpetur i eventuelt pissregn, sludd og snø.

Været skader deg jo ikke, så man har virkelig ikke vondt av en løpetur i regnvær og snø - men som sagt, noen lar seg for lett avkoble på grunn av slikt. Det er da i slike tilfeller (og ellers til enhver tid) at man har bruk for treningsutstyr som er enkle å ta i bruk, og som ikke tar lang tid å komme i gang med.


I flere tilfeller har jeg lagt godt merke til disse store rockeringene. De skal vist være veldig effektive om du bruker de rett, og lenge nok. Av kun å rocke litt i front av favorittprogramet på TV, eller bare til fengende musikk, kan du få smalere og mer veltrente midje - og hvem vil ikke ha det? Jeg har i alle fall lyst til å skaffe meg en slik. I motsetning til gymballen, vil jeg ærlig si jeg ikke vet helt hvordan de brukes til å trene med. Sikkert ikke så vanskelig.

Vil tro disse søte trenings-verktøyene kan være til nytte for dere som ikke er så fan av å løpe i lange baner, eller trene styrke med tunge manualer. Så nå lurer jeg på hvor mange av dere som har benyttet dere av slike fra før av?

Collage fra kampen i går

Stadsbygd-jentene spilte mot Melhus, og vant 5-2. Litt rart å sitte på sidelinja når jeg egentlig skulle vært med å spilt, men må man, så må man. Ser kanskje helheten i spillet litt bedre, og det er jo bra? Man lærer alltid, vetdu. Fikk forresten litt hjelp av lille Erlend til å ta bilder, så here u got some:
Hadde med meg naturfag-boka og en sjokolade jeg koste meg med under kampen, i allefall med sjokoladen. Da kampen snart var over kom også Mats, han ble med meg hjem et par timer før det ble natt. Sett kamp fra sidelinja der du egentlig skulle spilt?

Im training when its raining


Nå stikker jeg på fotballtrening, som starter om 7 minutter! Noe du vil spørre meg om angående trening?

Djevelsk fin skjorte


Kjøpte meg også enda en Manchester United-shorte på Nor-Contact da jeg var i byen, er den ikke fin? Satt som et skudd gjorde den også, så denne kommer nok til å bli flittig brukt i framtiden. Holder du med noen fotballag, hvilket?

Gothia-cup i bilder

Hadde ikke med meg kamera selv, men Facebook oppdaterer alltid. Kvaliteten på bildene var sjokkerende dårlig, men en grunnskisse av hva vi gjorde er det i det minste."Lagbildet" på berget, med sola midt i fleisen.

Slik var bussen stappet med folk omtrent hver gang, sikkert 80% av bussturene våre var slik. Svett, trangt og folksomt.

Slapper av med kjæresten, før kampen mot Portgual.

Zambia var en av mange verdens land som hadde reist i lange baner for å delta på Gothia-cup.

Lagbildet etter vår første og eneste seier i hele cupen -mot selveste Malvik. 

En stk full og heslig mann som prøvde å ta på meg ( men gjemte meg bak pappa, haha). Tok istede på stakkars Marthe (bak).

Åpningssermonien for cupen, helt utrolig. Folkemengden var enorm, og da mener jeg rundt 40-50 000 mennesker! :-)

Snakker vi stil? haha. Har en ting å si: Lange bein..

Verdens beste som måtte smøre seg med tålmodighet flere ganger for dag, da jeg skulle fikse på utseende før vi skulle ut dørene.

Litt tid til å slappe av i sola ble det. Var utrolig heldig med været, sol sol sol.Både på turen inn òg ut fra Sverige, var vi innom et gigantisk kjøpesenter med denne herlige godteri-butikken.

Spilte vår siste kamp mot laget "Stars and stripes" fra USA. Tapte 2-0 vel og merke.

Bussen vår som vi tilbrakte nærmest 30 timer i, på 2 dager!


Òg til slutt, papsen og Tor(trenerne).
Turen i seg selv var jo ikke noe å klage på, mange fine opplevelser. Fotballmessig kunne det gått litt bedre, men det er lite man kan gjøre med nå. Hvilke opplevelser husker du best fra sommerferien så langt? :-)

Dagens mosjon

Har jo tidligere skrevet at dagene har vært så alt for u-innholdsrike, så i dag bestemte jeg meg for å gjøre noe med det. Etter ei brødskive var spist opp, tok jeg på meg de rosa joggeskoene mine for så å løpe meg en tur. Været var perfekt for en liten løpetur -overskyer og et lite glimt av sola. Det viste seg å være mye varmere enn jeg hadde trodd, så etter 7-8km med jogging, var jeg rimelig svett da jeg kom inn døra. Godt var det likevell å få gjort noe nyttig ut av dagen, i stede for å sitte inne å kjede seg. Ett par timer senere dro jeg på fotballtrening, så har ikke gjort mere enn å trene i dag.


Må si det føles godt å bruke hele dager på å trene igjen, skal absolutt bli flinkere på denne fronten. Har bestemt meg for å ta en joggetur i morgen, torsdag og fredag også -så det blir bra. Er vel ikke så alt for feil å trene litt ekstra før man skal på fotball-cup om et par uker heller så. Hvor ofte er du ute å jogger? Hvor langt jogger du, og jogger du alene?

Trenings

Selv om ferien har startet for fullt, betyr det ikke at treningen er satt på vent. Kjenner det allerede at trening ikke har blitt høyt nok prioritert i det siste, så nå er det full skjerpings før turen går til Gothia-Cup i midten av juli. Ikke nok med at jeg skal dra rompa mi ned til banen litt oftere, men har også bestemt meg for å spise sunt og riktig. (Som jeg tidligere har mislyktes på mange ganger, od da mener jeg mange.) Men fra nå av, skal jeg virkelig prøve, selv om det ikke alltid frister like mye å ta seg en brødskive i steden for en is og en skål smågodt, ah.

I skrivende stund har jeg nettopp kommet hjem fra treningen, og sitter å spiser en brødskive med et glass melk til -òg såklart et eple til dessert :-) Faktisk ganske godt, føles i alle fall godt etterpå. Hvordan spiser du, sunt eller usunt, mye eller lite?

Fotballkamp mot lærerne

Som tradisjon på skolen jeg går på, bruker alltid 10'ende å spille kamp mot lærerne like før skoleslutt -så kampen ble altså spilt i dag. Må ærlig si jeg ble litt skuffet over kampen, både på serriøsiteten og oppførselen til noen av lærerne. Været toppet jo det hele, da det regnet en god stund. Ledet 4-3 til siste minutt, da lærerne scoret, og stillingen endte opp på 4-4..... For å slenge med det, så insisterte vi på straffekonk som vi tapte med ett mål. Life sucks, hehe neida. Var mere opptatt av å passe på kjæresten som hadde skadet seg! God bedring, gutten min :-)


Hele skolen var publikum sammen med disse to søte jentene, og enda flere. Men nå skal jeg fikse meg litt og dra på besøk til Mats, hva er vel ikke bedre enn litt kos fra kjæresten når man har det vondt. Spiller dere kamp mot lærerne?


Seier over Hitra

Var med damelaget å spilte kamp mot Hitra, mitt gamle lag, tidligere i dag. Herlig kamp -sola skinte og resultatet endte på 2-1 seier til oss :-) Er ikke så ille å bytte klubb når man vinner over den gamle, kan si meg fornøyd da ja. Hva har du gjort i finværet i dag?

Gimp og kamp

Selv har jeg lenge lurt på hvordan man får bildetrykk i en skrift, om man kan kalle det dèt. Senest i går var jeg innom bloggen til Malin der hun hadde funnet ut hvordan man gjorde det, så stikk innom bloggen til denne søte jenta å se video av framgangsmåten i gimp om du er usikker på hvordan det gjøres.
Her ser dere jeg har prøvd å lage et skrift-bilde med det nederste bildet som hovedpunkt. Lastet selv ned gimp på sparket kun for å prøve meg på dette, noe som gikk greit etter noen titter på youtube-videoen der jeg gjennomførte prosessen steg for steg -noe som gjør det mye lettere. Grunnen til at jeg brukte dette bildet er fordi jeg skal spille kamp i dag, stikker nemmelig til Melhus senere i kveld for å kjempe inn en seier for laget. Har du lagd slike bilder før?

Hodepine, forkjølelse og treningskamp

Grunnen til at jeg ikke har blogget i dag, er forfi at dagenmin har gått ut på å sove, sove og sove... Kom meg ikke på skolen på grunn av hodepine,forkjølelse og ekstrem slapphet. Da jeg våknet klokken tolv, spiste jeg litt mat og la meg deretter på sofaen med ett glass vann i hånda og en paracet godt plantet i magen. Etter sløving og tv-titting ble jeg faktisk litt bedre, så jeg bestemte meg for å dra på treningskamp. Noe jeg regner med jeg hadde gjort uansett om jeg ble bedre eller ikke, alt for fotball.


Manchester-skjorta er såklart på i dag, så får håpe det blir seier over Chelsea i kveld også. Heia Manu!
Hvordan tror du kampen i kveld går?

Rosa fotballdrakt

Jeg og Sara sitter nå på grupperommet, fordi vi fikk fri fra timen slik at vi kunne sende en søknad til Ungdomsrådet. Vi skal nemmelig søke om penger til nye fotballdrakter til laget vårt. Ikke hvilke som helst drakter heller, for mest sansynlig skal de være rosa. Noe vi synes er helt sykt kult.


Follo FK spilte med disse herlighetene.

Vet du om en nettside der man kan designe sin egen fotballdrakt, i rosa?

Chelsea 0-1 Manchester united


Er litt flaut å bære den blå trøya nå regner jeg med. Kan fornøyd si jeg føler meg bekvem i den røde manu-skjorta mi jeg i alle fall. Ydmykt av Rooney, 45 grader og rett ned i høyre hjørnet. Må innrømme at jeg smilte bredt da det sto 0-1 på TV-skjermen min.


Hvilket fotball-lag heier du på?

Trenings-samling

Er greit sliten i kroppen etter to fotballkamper. Kjørte til Verdalen klokken 10:00 i morrest for å spille første kamp klokken 13:30, noe som var unødvenig sent i forhold til oppmøte som var 12:00. Kan ikke klage, været ble jo helt supert. Omtrent vindstille, sol og 15 varmegrader! Måtte dra å kjøpe meg en skjorts etter første kampen, var uutholdelig å spille i bukse. Samlingen gikk helt greit for min del, så nå er det bare å vente og se hva som skjer videre fremmover.

 

Kristin var også med, så det var godt å se igjen bestevennina si etter så lang tid borte fra hverandre. Hun skal spille kamp i Rissa i morgen, så sitter på med henne fra byen i morgen for å se kampen. Er forresten i leiligheten i byen nå, koser meg med familien og pizza. Litt må man vell kunne unne seg etter en dag med trening.


Her er fotball-stjerna på treningsleir i syden med Tronheims-Ørn. Talent!her kan du skrive hva du heter, hvor gammel du er og hva bloggen din handler om. min offisielle blogg kan du finne her.

arkiv

 • Januar 2012
 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011

 • kategorier

 • Bilder
 • Blogg
 • Fotball
 • Hverdag
 • Kropp og skjønnhet
 • Mat
 • Mote, klær og sminke
 • Musikk
 • Outfits
 • Utdanning

 • lenker

 • blogg.no
 • Få din egen blogg!

 • designet er laget av:

 • caroline maria bloglovin


 • hits